امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

دانلود تحقیق كمرویی

دانلود تحقیق كمروییدسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 22 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 21 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 23

یكی از مشكلاتی كه تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان با آن روبرو هستند كمرویی است كه اگر این مشكل برطرف نگردد می تواند كاركرد فرد را تثریباص در تمام جنبه هیا زندگی مختل كند

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

فهرست

عنوان     صفحه

مقدمه

تعریف

اثرات كمرویی

نظریات مربوط به كمرویی

مهارتهای مقابله با كمرویی

اضطراب اجتماعی از مطالعات آزمایشگاهی تا كاربردهای بالینی

درمان CBT در هراس اجتماعی «توجه و تمركز برخورد در درمان هراس اجتماعی»

«كمرویی»

مقدمه: یكی از مشكلاتی كه تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان با آن روبرو هستند كمرویی است كه اگر این مشكل برطرف نگردد می تواند كاركرد فرد را تثریباص در تمام جنبه هیا زندگی مختل كند لذا شناخت و راههای درمان این مشكل برای كسانی كه با نوجوانان و جوانان كار می كنند بسیار مفید و ضروری است.

تعریف

كمرویی یعنی دستپاچه شدن در مقابل افراد و احساس ناراحتی كردن در حضور دیگران (كریس.ال.كلینكه) زیمباردو (1996) بیان می كند كه «كمرویی یك نوع توجه افراطی به خود، اشتغال ذهنی افكار، احساسات و واكنشهای فیزیكی خود است كه می تواند حداقل شامل یك ناراحتی اجتماعی ضعیف تا یك ترس اجتماعی بازدارنده و شدید باشد» وباس (1980) بیان می دارد كه كمرویی، شكلی از اضطراب اجتماعی است كه همراه خجالت و پریشانی در مقابل جمع ظاهر می شود.

اثرات كمرویی

افراد كمرو علایم زیر را تجربه می كنند؛

  • در سطح فیزیولوژیك؛ به صورت تپش قلب، خشكی دهان، لرزیدن، عرق كردن، احساس ضعف، سرگیجه و دل پیچه
  • در سطح عاطفی؛ دست پاچگی و خودآگاهی رنج آور، خجالت. عزت نفس پائین، نگرانی. افسردگی، اضطراب، تنهایی
  • در سطح رفتاری؛ بازداری و رخوت،‌ نگاه خیره، بازداری از موقعیتهای ترس آور، صحبت با صدای آهسته
  • در سطح شناختی؛ افكار منفی در مورد خود و دیگران، ترس از ارزیابی منفی، ترس از دست دادن كنترل موقعیتهایی كه ایجاد كمرویی می كنند؛
  • مورد توجه جمع زیادی قرار گرفتن، مانند هنگامی كه به سخنرانی می‌پردازید 2- عضو گروه بزرگ بودن 3- نسبت به افراد حاضر، جایگاه پائین تری داشتن 4- واقع شدن در موقعیتهای اجتماعی به طور كلی 5- قرارگرفتن در موقعیتهای جدید به طور كلی 6- موقعیتهایی كه مستلزم ابراز وجود باشد 7- موقعیتهایی كه فرد مورد ارزیابی قرار گیرد 8- مورد توجه گروه كوچكی بودن 9- در گروههای اجتماعی كوچك بودن 10- در تعاملات رودررو با جنس مخالف 11- ضعیف بودن و نیاز به كمك داشتن 12- در رابطه رودررو با همچنس (ابراهیمی قوام 73 به نقل از اكبری 81)
  • علل زیستی كمرویی: نیمرخ اولیه ترس و كمرویی به تحریك پذیری بادامه مغز مربوط می باشد همچنین در بازداری فعالیت خودبه خودی ماهیچه ها. قلب، سرخرگ و ... از بدن به بصل النخاع منتقل می شود كه از بادامه مغز برای فرونتال جلوگیری كرتكس منتقل شده اند. این اطلاعات حسی در هوشیاری نفوذ می كند و افراد را برای تفسیر و تعبیر در حالت عمومی بدن برمی انگیزد مارشال، استونسون، هیند
    (1998 به نقل از كروزیر 2000) ارتباط بین ارزیابی مشاهدات، بازداری، ضربان قلب، تپش قلب و سطح كرتیزول را دریافتند آنها پریشانی و گیج شدن را مربوط به بی ثباتی بخش قدامی مغز و احساسات منفی را مربوط به كمرویی می دانستند.
  • علل اجتماعی: گكرویی یك واكنش ناشی از ترس نسبت به وقایع اجتماعی است كه محصول یكی از موارد زیر می باشد، دارا بودن تجربه ای منفی در گذشته از برخورد با مردم در موقعیتهای مشخص خواه از طریق تماس مستقیم یا مشاهده بلایی كه بر سر دیگران آمده است. عدم فراگیری مهارتهای اجتماعی. انتظار عملكرد ناشایست داشتن، از این رو مداوماً نگران عملكرد خود بودن به جهت ارزیابی منفی از طرف دیگران. همچنین مهاجرتها و عوامل نژادی و فرهنگی . از دست دادن هویت (زیمباردو 97)

علل كمرویی

نظریات مربوط به كمرویی

  • نظریه روان تحلیل گری فروید؛ فروید در نظریه خود كمرویی را مرتبط با بازداری می داند و بازداری را مبین «محدودشدگی كنش در من» دانسته است. این بدان معناست كه «من» در سطح ساختاری دچار مشكل نیست بلكه فقط كنش وری لان دچار اختلالی است. زمانی كه فرد یك موقعیت جدید قرار می گیرد بازداری بیشتری دارد و در مراحل مختلف زندگی و در سنین مختلف به اشكال متفاوت ظهور می كند.

و همچنین مطابق با نظریات روان تحلیلگری فروید معتقد است كه گاهی رخدادها واقعاً تهدید كننده نیستند بلكه سمبول و نمادهایی از تعارضهای حل نشده آنی كه سركوب شده اند، هستند به طور مثال چون در سنین 4 یا 5 سالگی با مرحله ادیپ كودك امنیت خود را در وجود مادر می بیند، جدایی ناگهانی و سریع كودك از مادر و عدم امنیت به اعتماد به نفس او لطمه زده و در نهایت كمرویی را در او ایجاد می نماید.

  • نظریه اریكسون: بر اساس نظریه اریكسون مشكل كمرویی فرد ممكن است ناشی از ناتوانی مشخصی در حل بحران مراحل رشد باشد در مرحله دوم كه در حدود سنین 1 تا 3 سالگی است و مرحله «خودمختاری در برابر تردید و شرم» نامیده می شود برای اولین بار كودكان می توانند از مقداری حق انتخاب بهره مند شوند تا نیروی اراده برانگیخته شان را تجربه كنند هنگامی كه والدین مانع از تلاش كودك برای بهره مد شدن از اراده خودانگیخته می شوند كودك احساس تردید نسبت به خود و احساس شرم در برخورد با دیگران را پرورش می دهد بنابراین تردید در باره صلاحیت و عدم كفایت ممكن است منجر به كمرویی گردد و اگر فرد كمرو گردد در دوران نوجوانی كه دوران كسب هویت است كمرویی می تواند بر عزت نفس نوجوانان تأثیر گذار باشد.
  • نظریه بالینی: او معتقد است كه رفتار دارای دو واكنش است. كنش حمایتی و رفتاری كه به كودك فرصت می دهد تا از مادرش فعالیت لازم برای ادامه حیات بیاموزد و كنش اجتماعی شدن كه در چرخه زندگی از مادر به نزدیكان و سپس به گروههای وسیعتری تعمیم می‌یابد. و كسانی كه بطور دلهره آمیزی دلبسته شده اند، شباهت زیادی به قالبهای توصیف شده از افراد كمرو دارند، و كمرویی پیامد و جلوه ای افراط آمیز از دلبستگی را به همراه دارد كه فقدان تعامل اجتماعی بر آن دامن می زند.
  • نظریه آدلر: با توجه به نظریة آدلر، فرد كمرو فردی است كه تصور ادراك ناقصی از خود دارد و مبنای آن احساس حقارت حل نشده‌ای است كه فرد نسبت به خویشتن دارد بنابراین فرد شیوه زندگی معیوبی را برای خود انتخاب می كند و با انتخاب این سبك زندگی، موجب ایجاد ترس از برقراری ارتباط عاطفی و اجتماعی با دیگران و خودكم بینی و عدم كفایت در او می گردد.
  • نظریه هورنای؛ با انسان به وسیله نیاز به ایمنی و محبت برانگیخته می‌شود، در وجود هر انسانی نیروهای بالقوه و و استعدادهای خاصی نهفته است كه اگر شرایط و فرصا مناسب برایش براهم شود، این نیروها تحت تأثیر محبت، گرمی و حمایت آزادی نسبی و كمك رشد می یابد و شرایط ناهنجاری از قبیل تحقیر، اجحاف ایراد و انتقاد و بهانه جویی های بی مورد و شرایط ناامن اضطراب و كمرویی را رشد می‌دهد چنانكه بچه های كمرو به دلیل ترس از تعامل، از ارتباط با دیگران پرهیز می كنند و تنها بودن را ترجیح می دهند.
  • تظریه آیزنگ؛ آیزنگ كمرویی را به دو دسته تقسیم می كند كمرویی درونی شده و كمرویی عصبی او در مبحث كمرویی درونی شده به افرادی اشاره می نماید كه از لحاظ اجتماعی در حد پائینی خستند و تنهایی را ترجیح می دهند ولی در كمرویی عصبی، بحث از كسانی است كه در تعامل با دیگران دچار اضطراب می شوند و افرادی هستند كه اگر هم تمایل و نیاز به اجتماعی شدن داشته باشند در انجام آن بی‌كفایت هستند.

فایل ورد 23 ص

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : كمرویی , اثرات كمرویی , علل كمرویی , نظریات مربوط به كمرویی , افراد كمرو

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر